Återupptäck vackra Sri Lanka

Välkommen tillbaka till Sri Lanka. Nu är denna vackra ö tillbaka på charterkartan, lika omväxlande och spännande som förr. Tag chansen att upptäcka denna exotiska juvel där du möts av vänlighet och gästfrihet av alla som bor här. Här finns en enastående flora, ett spännande djurliv, underbara stränder och god kryddstark mat.

Sri Lanka fascinerar och fängslar med sin unika skönhet och har något att erbjuda varje smak. Här kan du varva sol och bad med utflykter till tempel, teplantager, vackra sjöar och spännande vattenfall.

Är du sugen på att resa till Sri Lanka men är osäker på vilken av alla semesterorter du ska välja? Här får du tips på 6 av de bästa semesterorterna på Sri Lanka.

Bentota




Bentota har långa, härliga stränder med finkornig sand och vajande kokospalmer längs strandkanten. Här kan du ta långa promenader i vattenbrynet eller slå dig ned vid någon av hotellens serveringar. En tur längs Bentotafloden, på vattenskidor eller med bananbåt, är också att rekommendera. I samhället Aluthgama alldeles i närheten finns post, apotek, butiker och en daglig fiskmarknad.

Läs mer om Bentota >>

Hikkaduwa




Badorten Hikkaduwa är ett semesterparadis för den som gillar att dyka och snorkla. Hit sökte sig Sri Lankas första turister. Tidigt 60-tal transformerades denna gamla fiskeby till den populära semesterdestination den är idag. Här finner du en ljus, finkornig sandstrand som inbjuder till härliga bad. Och gillar du att dansa har orten ett välkänt nattliv. På kvällstid finns också ett stort utbud av barer och restauranger att välja mellan. Missa inte att besöka några av de lokala fiskrestaurangerna där bland annat färsk hummer säljs till bra priser.

Läs mer om Hikkaduwa >>

Kalutara




I Kalutara hälsar lugnet dig välkommen. De långa gyllenbruna stränderna vackert inramade av svajande palmer lämnar inte så mycket mer att önska av den som verkligen vill koppla av. Res till Kalatura och hitta stränder som är lika inbjudande till solbad, som utmärkta för surfing och andra spännande strandaktiviteter.

Läs mer om Kalutara >>

Koggala




I Koggala väntar en av Sri Lankas allra bästa stränder och en semester som bjuder på lika mycket sol som den lockar med upptäckter och upplevelser.

Själva Koggala är ett stillsamt ställe, mest känt för den vackra stranden, som är betydligt lugnare än många andra på Sri Lanka, eftersom det helt enkelt inte finns särskilt många hotell här. Här njuter man av lugnet och närheten till havet. Bara någon kilometer bort ligger byn Habaraduwa, med några restauranger, en liten marknad och en handfull butiker.

Läs mer om Koggala >>

Negombo




En resa till Negombo är inte bara en resa till solen och stränderna på Sri Lanka. Bara några kilometer från havet och hotellen väntar Negombos livliga, stojiga och färgstarka affärsgator, där man säljer allting, från Ayurvediska örtmediciner till överblivna badtofflor, under mer eller mindre kaotiska former. Det är det som är charmen med Negombo, att man kan besöka det äkta Sri Lanka, kanske prova på en ”Rice and curry” på någon lokal restaurang, eller ta sig till busstationen för att hoppa på bussen in till Colombo. Känn dofterna, hör ljuden, njut av atmosfären.

Läs mer om Negombo >>

Wadduwa




För dig som söker en avkopplande och bekväm semester i rofyllda omgivningar är Wadduwa det rätta valet. Wadduwa har en lång strand med gyllene sand. Stranden är fylld av palmer som ger välkommen skugga när solen är som starkast. Det är ett lungt område men åtta kilometer söderut ligger småstaden Kalutara som har lite mer att erbjuda den som vill ha omväxling till den fridfulla atmosfären på hotellen.

Läs mer om Wadduwa >>

0 kommentarer:

Skicka en kommentar