Cyperns 5 bästa stränder

Vill du sola på stränder med kritvit sand och bada i kristallklart vatten? Du behöver inte åka till Asien eller Kariben för att få uppleva det. Om du istället åker till Cypern får du lika fina stränder men betydligt billigare och kortare flygresa.

Åka till Cypern


Om du vill åka charter kan du söka resor hos Apollo, Fritidsresor eller Ving.

Om du vill boka flygstol själv kan du söka bland 500 olika flygbolag hos Flygvaruhuset.

Boende bokar du till bra pris hos Hotels.com och Sembo.

Cyperns 5 bästa stränder


Pissouri Beach



Det här är en stor strand där det sällan är trångt. Halva stranden består av sand medan den andra är av små runda stenar. Hit lockas både turister och lokalbefolkningen.

Grecian Bay



Bor du i Ayia Napa så badar och solar du på Grecian Bay beach. Det är en väldigt vacker strand, med kritivit sand och kristallklart vatten. Det är också långgrund och barnvänlig.

Latchi Beach



Vid båthamnen i Latchi på öns östra sida hittar du en vacker stenstrand med klart och fint vatten. Tröttnar du på att sola och bad kan du alltid sätta dig på någon av fiskrestaurangerna och äta färska skaldjur.

Markronissos



Det här är cyperns populäraste strand som egentligen är tre stränder som ligger i varsin bukt. Om du blir rastlös av att ligga still på handuken kan du prova någon av alla aktiviteter som erbjuds. Det finns bland annat snorkling, dykning och vattenskidor.

Konnos Beach



Den här stranden är det inte många som känner till trots att det bara är tre kilometer från turistparadiset Fig Tree Bay. Det är en liten fin strand som är väldigt populär bland lokalbefolkningen. Här finns en liten taverna och vattenaktiviteter på stranden.

Källa: Expressen/Res

0 kommentarer:

Skicka en kommentar