Seven Seas Side - Turkiet

Nu har vi hunnit smälta våra intryck efter vår semester i Turkiet. Vi bodde på ett All Inclusive-hotell som heter Seven Seas Side, och det var ett riktigt toppenhotell.

Redan när bussen körde in på uppfarten till hotellet såg man att det här var ett hotell med klass.


När vi tittade ut på terrassen vid receptionen blev det inte sämre.



Vårt rum låg i huvudbyggnaden och var väldigt fräscht. Rummet var för fyra personer, men vi var bara två så det blev gott om plats för oss.



Utsikten från balkongen kunde man inte klaga på.


På huvudrestaurangen serverades frukost, lunch och middag. Det var olika teman varje dag, så det blev aldrig enformigt. Nere vid stranden fanns det även en lunchrestaurang, som serverade lite enklare mat som korv, hamburgare m m. Det fanns även två två à la carte-restauranger. Det ingår ett besök per vecka på valfri à la carte-restaurang och man bokar bord i receptionen mellan kl. 9-12, men om du ska få någon plats så måste du vara där tidigt. Nedan en bild av allén som går till stranden och huvudrestaurangen.


Det fanns två olika poolområden. Huvudpoolen låg nära receptionen och stranden. Här låg också Cave Bar, där man kunde svalka sig med en drink.


En bit därifrån låg poolen med vågmaskin och vattenrutschbana. Vi provade både vattenrutschbanan och något som hette forsen, där man åkte i en gummiring nedför en bana. I forsen fick man ha flytväst och hjälm och när man har åkt förstår man varför. Det var i alla fall väldigt kul.


Vi tillbringade inte så mycket tid vid poolerna, för åker man till Turkiet vill man ju gärna uppleva stranden och havet. Stranden var perfekt för långa promenader. För den rastlöse fanns det en mängd vattensportaktiviteter.


Nu hade vi ju inte något barn i den åldern med oss, men Bamse-klubben höll låda i hotellområdet varje dag och de verkade ha väldigt kul. Det fanns dessutom gym, tennis- och basketbana för de som ville hålla igång. Vi höll oss till att titta på vattengympan och att ibland spela bordtennis.

När vi ätit middag avslutade vi kvällarna med att ta en drink eller två vid någon av hotellets barer. Det fanns även shower varje kväll, men vi nöjde oss med barerna. Vid Cave Bar var det levande musik och andra uppträdanden varje kväll.


Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med hotellet, rummen och maten. Det här var en av våra topp-fem-semestrar. Den enda nackdelen var att sängarna var lite hårda, men ingen säng är väl som den egna. Inclusive-alkoholen var ju ett begränsat utbud, men det visste vi ju redan innan och då kan man ju inte klaga.

Vill du ha en skön och avkopplande semester på ett All Inclusive-hotell, så kan vi varmt rekommendera Seven Seas Side.

På min blogg har jag lagt upp samma resereportage och där finns många kommentarer om hotellet, gå till bloggen här...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar