Balis bästa stränder

Alldeles intill ekvatorn ligger Bali, den frodiga paradisön som är en av de vackraste indonesiska öarna. Här är landskapet grönt med tropisk växtlighet, färgglada blommor och vidsträckta platåer med risfält.

Balis bästa stränder


Kuta Beach





Kuta Beach är Balis största turistort och rätt ställe för dig som vill ha mycket att välja mellan. Här finns mängder med restauranger, ett hett nöjesliv och riktigt bra shopping. Det är här du gör de bästa fynden av kläder, souvenirer, hantverk, skivor, skor och mycket mer. På restaurangerna äter du gott och billigt och det finns en stor variation, både av asiatisk och västerländsk mat. Kuta Beach har länge varit ett drömresmål för surfare från hela världen.

Läs mer om Kuta Beach >>

Nusa Dua




I Nusa Dua semestrar du i en lugnare och lite lyxigare tillvaro, och området passar lika bra för familjer som för förälskade par. Det finns flera vackra stränder med vit härlig sand och ett bra utbud av restauranger, barer och affärer inom räckhåll.

Läs mer om Nusa Dua >>

Sanur




Sanur är en mer avspänd och betydligt lugnare turistort än Kuta. Stranden är långgrund och skyddas av ett rev, vilket ger lägre vågor och därför är ett bra val för barnfamiljer. Stranden är över en halvmil lång, med en vacker strandpromenad och ett bra utbud av restauranger, barer och affärer inom räckhåll. Vill man ha lite mer fart är det bara 20 minuters taxiresa in till Kuta.

Läs mer om Sanur >>

Tanjung Benoa




Tanjung Benoa är ett charmigt resortområde med lyxiga hotell, privata villor, fina skaldjursrestauranger, caféer och massor av vattensporter längs stranden. I den mysiga hamnen samsas traditionella fiskebåtar med lyxyachter och utanför kusten ligger ett korallrev som bjuder på en fantastisk variation av färgglada fiskar. Hit är det lätt att ta sig ut för en snorklingstur. I området finns också flertalet dykcenter där man kan boka dykturer eller hyra utrustning.

Läs mer om Tanjung Benoa >>

Källa: Vagabond

0 kommentarer:

Skicka en kommentar