Vietnams bästa stränder

Vietnam är landet med vänliga människor, kultur, matupplevelser och underbara stränder. I Vietnam betraktas du med nyfikenhet och en aldrig svikande gästvänlighet.

Den vietnamesiska kulturen är spännande och historien gör sig påmind överallt i de många fascinerande sevärdheterna. Men Vietnam erbjuder också några av de finaste stränderna i Asien. Här finns mjuk vit sand, klart vatten och palmer som ger välbehövlig skugga.

Vietnams bästa stränder


Nha Trang




Mitt i stadskärnan sträcker sig den sju kilometer långa, breda och finkorniga sandstranden ut sig. Trots att den ligger mitt i en relativt stor stad, finns här det lugn man eftersträvar när man intar solstolen eller handduken i den mjuka sanden. Strax ovanför går stans trevliga strandpromenad som här och var letar sig in i små välvårdade parker och lekplatser. Stråket kantas av fisk- och skaldjursrestauranger och utomhuscaféer som inte bara bjuder på underbar vietnamesisk mat, utan också effektivt skärmar av stranden från stadstrafiken.

Läs mer om Nha Trang >>

Phan Thiet




Phan Thiet är lika känt för sina stränder som för sin vackra natur och det spännande myllret inne i själva staden.

Stranden, som fått sitt namn från den närbelägna fiskebyn, är en milslång och finkornig sandstrand där en lugn och tillbakalutad atmosfär råder. Här regnar det sällan, mycket tack vare de enorma sanddyner som finns i området. Längs stranden ligger hotellen uppradade, smakfullt inbyggda i växtligheten. När du blir hungrig är det lätt att hitta en högklassig restaurang, framför allt längs huvudgatan som går parallellt med stranden.

Läs mer om Phan Thiet >>

Phu Quoc




Phu Quoc är en tropisk paradisö i södra Vietnam, alldeles nära Kambodjas kust. Här finns vackra stränder med vit sand, turkosblått vatten och palmer som ger välbehövlig skugga.

En resa till Phu Quoc är en storslagen upplevelse. Ön är mindre än fem mil från norr till söder och kantad av vita sandstränder som delas upp av klippor som störtar ut i havet. Landskapet är mycket fascinerande, med växelvis vidsträckta slätter och branta berg. Från höjderna syns det azurblå havet och den mäktiga urskogen. På Phu Quoc njuter man av sol och bad och rycks med av den vietnamesiska historien och kulturen.

Läs mer om Phu Quoc >>

Källa: Vietnamportalen

0 kommentarer:

Skicka en kommentar